Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor je baby. Het geven van borstvoeding is bovendien een liefdevol moment tussen jou en je kindje. Genieten van dat moment staat bij Kraamzorg Novo Peri voorop.

Voedingstoffen en bescherming tegen ziekten

Borstvoeding heeft veel voordelen en is de beste start voor jullie allebei. Uiteraard bevat moedermelk alle benodigde voedingsstoffen. Maar tegelijk zitten er ook antistoffen in die jou en je kind beschermen tegen allerlei ziekten. De samenstelling van de borstvoeding is geheel afgestemd op de behoefte die een baby heeft.

Bereid je goed voor

Natuurlijk is borstvoeding iets heel natuurlijks. Maar het is goed om je erop voor te bereiden. Zeker bij het eerste kindje. Een goede voorbereiding draagt bij aan een succesvolle en plezierige borstvoedingsperiode.

10 belangrijke redenen om voor borstvoeding te kiezen:

 • Er is veel lichamelijk contact tussen jou en je baby en dus extra warmte en geborgenheid. Borstvoeding bevordert de hechting.
 • Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft tot het in ieder geval een half jaar oud is.
 • Borstvoeding beschermt je baby tegen allerlei infecties zoals middenoorontsteking en aandoeningen aan het maag/darmstelsel en de luchtwegen.
 • Borstvoeding is altijd klaar, licht verteerbaar, op temperatuur en heel goedkoop.
 • De samenstelling van de melk verandert vanzelf met de behoefte en de leeftijd van je baby.
 • Borstvoeding geeft minder kans op allergieën.
 • Borstvoeding beschermt je baby op latere leeftijd tegen overgewicht.
 • Je vloeit minder na de bevalling.
 • Je baarmoeder is sneller terug in de oude positie.
 • Vrouwen die borstvoeding geven hebben minder kans op borstkanker en baarmoederkanker.

Onze kraamverzorgster werkt volgens het (borst)voedingsbeleid van Novo Peri. Uiteraard is dit beleidsstuk ook voor onze cliënten op aanvraag in te zien.

Ondersteuning en slimme tips

Borstvoeding is een leerproces, zowel voor jou als voor je baby. Onze kraamverzorgster wil je daar graag bij ondersteunen. Tijdens de kraamweek helpt zij jou zo goed mogelijk bij het voeden van je baby. Door jaarlijkse scholing en training beschikt zij altijd over alle kundigheid en geeft je slimme tips. Ze neemt alle tijd om je vragen te beantwoorden, zodat jij en je kindje samen van de borstvoeding kunnen genieten. Uiteraard is je echtgenoot/partner ook een belangrijke schakel in dit proces. Onze kraamverzorgster betrekt je partner ook bij de begeleiding van de borstvoeding.

Lukt het niet meteen dan kan de borstvoedingscoach helpen

Soms wil het, ondanks al jouw goede wil en de kennis en ervaring van onze kraamverzorgster, niet lukken met het geven van borstvoeding. In overleg met jou neemt zij dan contact op met onze borstvoedingscoach. Zo nodig komt de borstvoedingscoach bij jullie thuis voor een consult. Tijdens de kraamperiode kan dit vergoed worden uit de extra kraamzorg die via het LIP geïndiceerd wordt. Bij problemen na de kraamperiode is een consult van de borstvoedingscoach ook nog mogelijk. Neem dan even contact met ons op.

Soms heb je een lactatiekundige nodig

Kraamzorg Novo Peri werkt ook samen met verschillende lactatiekundigen. Zij zijn specifiek opgeleid en kunnen je adviseren en begeleiden bij probleemsituaties rond de borstvoeding. Je kunt een lactatiekundige onder andere inschakelen bij:

 • Problemen bij het aanleggen van de baby
 • Het weigeren van de borst
 • Pijnklachten
 • Onvoldoende groei van de baby
 • (Terugkerende) borstontstekingen
 • Onvoldoende melkproductie of overproductie
 • Vroeggeboorte
 • Ziekte of handicap van moeder of baby
 • Opnieuw beginnen met borstvoeding (relacteren)

Huur elektrische borstkolf

Je kunt bij Kraamzorg Novo Peri de elektrische Medela-borstkolf Symfonie huren. Mocht dat nodig zijn dan kun je zo direct starten met kolven. De kraamverzorgster heeft de benodigde Medela-producten bij zich. Die moet je er zelf bij kopen in verband met de hygiëne. De Medela-borstkolf Symfonie is bijzonder geschikt om de productie van borstvoeding op gang te brengen en te houden.

De kosten voor het gebruik zijn €2,50 per dag. Na de kraamperiode kun je de kolf desgewenst blijven huren bij ons. De borg bedraagt €100,= en krijg je uiteraard weer terug als de kolf in goede staat bij ons terug komt.

Andere borstvoedingproducten

Kraamzorg Novo Peri heeft ook allerlei aanverwante borstvoedingproducten te koop. Deze kun je rechtstreeks bij ons aanschaffen. Onze kraamverzorgsters hebben bij hun uitrusting standaard meerdere producten bij zich, bijvoorbeeld tepelhoedjes en Purelan. Dit kan ontzettend makkelijk zijn als er direct gestart moet worden met bijvoorbeeld Purelan.

 

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!