Het intakegesprek

Rond de 20ste week van je zwangerschap neemt een medewerker van Kraamzorg Novo Peri contact op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. Wij geven er de voorkeur aan om de intake altijd bij jullie thuis te doen. Het maakt niet uit of het je eerste zwangerschap is of dat jullie al vaker kraamzorg hebben      gehad. De gedachte achter die 20ste week is dat je ons advies kunt vragen over bijvoorbeeld de aanschaf van diversen babyartikelen. Ook kun je allerlei praktische vragen stellen rondom de zwangerschap en de geboorte. Daarna heb je nog ruim voldoende tijd voor jullie eigen voorbereiding.

Jullie verwachtingen en wensen

Het intakegesprek duurt ongeveer één uur. We bespreken dan de gezinssituatie, je medische achtergrond, wat onze kraamzorg precies inhoudt en wat jullie verwachtingen en wensen zijn. Ook horen we graag van eventuele bijzonderheden in het gezin waarmee we bij de kraamzorg rekening moeten houden. Bij de komst van een eerste kindje zijn de wensen van ouders vooral gericht op heel veel leren en uitleg krijgen over alle aspecten van het kersverse ouderschap. Bij de volgende zwangerschappen kan het bijvoorbeeld meer gaan over het betrekken van broertjes en zusjes bij de nieuwe gezinssituatie.

Een goede voorbereiding

In de week voor het intakegesprek ontvang je een mail met de vraag om je persoonlijke online zorgdossier alvast zo compleet mogelijk in te vullen. Zo kan onze intake-medewerker goed voorbereid aan het gesprek beginnen. Ter voorbereiding raden we jullie aan om van tevoren te noteren wat je allemaal wilt vragen. Voor al jullie vragen is tijdens de intake uiteraard voldoende tijd.

Waar ga je bevallen?

We besteden verder veel aandacht aan de voeding die je je kindje straks wilt  geven (zie ook voeding). Verder willen wij graag weten of je thuis of in het ziekenhuis wilt (of moet) bevallen. Dit i.v.m. het tijdig inzetten van onze kraamverzorgster bij jouw bevalling. Als je op medische indicatie gaat bevallen is de kraamverzorgster er wanneer jullie thuiskomen uit het ziekenhuis.

Jullie persoonlijke gegevens en verzekeringsgegevens controleren we op hun juiste registratie. Dit is noodzakelijk voor een juiste administratieve afhandeling.

Na de intake ontvang je van ons een e-mail met de bevestiging van de gemaakte afspraken.

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!