Kraamzorg Novo Peri en het coronavirus - update 28-07-2021 -

Onze kraamverzorgsters staan ook in deze onzekere coronatijd voor je klaar. Uiteraard is wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Ter bescherming van onze kraamverzorgster, maar ook van jou en je gezin!

 

Het intakegesprek

*Onder de huidige omstandigheden is het helaas niet mogelijk om het intake bij je thuis af te nemen. Het risico niveau is in het hele werkgebied van Novo Peri weer opgeschaald naar “zeer ernstig”. Zodra dit weer thuis mogelijk is zal dit ook weer aangeboden worden door onze medewerksters.

Kraamvisite

*Helaas is er bij het risico niveau “zeer ernstig” ook het geldende advies om geen bezoek te ontvangen in de kraamperiode. Het dringende advies vanuit de kraamzorgsector blijft om het externe bezoek zo veel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgster in het gezin aanwezig is. Hiermee voorkomen we dat het gezin, en ook de kraamverzorgsters in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting. Onze kraamverzorgster, eventueel leerling kraamverzorgster en de verloskundige vallen niet onder de externe bezoekers. 

Aanvullend advies voor kraamvisite

Het advies is ten alle tijden dat men voorzichtig moet zijn! Dit voor de baby, het gezin, maar ook voor de kraamverzorgster.
De voorwaarden voor het ontvangen van kraamvisite zijn:

  • 1,5 meter afstand houden moet mogelijk zijn
  • Het kraamgezin zorgt ervoor dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen

Mondmasker, handschoenen, schort

*Onze kraamverzorgster werkt met een mondmasker op en handschoenen , sowieso als ze binnen 1,5 meter van jou, je baby en je partner zijn. Als de kraamverzorgster bij de bevalling aanwezig is draagt zij nog extra een schort en eventueel een beschermingsbril.

Zorg verlenen en veilig werken garanderen

We willen graag aan al onze kraamgezinnen en hun pasgeboren baby’s zorg kunnen blijven geven. Tegelijk willen we de veiligheid van onze kraamverzorgsters blijven garanderen. Daarom vragen we om deze maatregelen te respecteren.

Leerlingen

Kraamzorg Novo Peri is een erkend leerbedrijf en we leiden dan ook regelmatig nieuwe collega’s op. Op dit moment kunnen er leerlingen meelopen tijdens de kraamweek. 

Onze zorg bij een mogelijke besmetting

Bij een (mogelijke) coronabesmetting bij de kraamvrouw of andere leden van het gezin, bekijken we per situatie hoe we onze zorg inzetten. Er wordt in dat geval gewerkt met beschermingsmiddelen zoals mondkapje, beschermingsbril, handschoenen en een beschermend pak. De zorg bestaat dan uit maximaal 3 uur voor de noodzakelijke zorg, en verder zorg op afstand met (beeld)bellen.

Wij houden onze kraamverzorgsters volledig op de hoogte van de laatste richtlijnen en wanneer er nieuwe maatregelen getroffen worden. Bij vragen of onduidelijkheden mag je uiteraard altijd contact opnemen met ons.

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!