Kraamzorg Novo Peri en het coronavirus          update 17-03-2022

Onze kraamverzorgsters staan ook in deze onzekere coronatijd voor je klaar. Uiteraard is wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Ter bescherming van onze kraamverzorgster, maar ook van jou en je gezin!

Het intakegesprek

*Onder de huidige omstandigheden is het weer een mogelijkheid om het intakegesprek bij je thuis uit te voeren. Wel zal voorafgaand aan het gesprek duidelijk moeten zijn dat er geen klachten zijn die kunnen wijzen op een besmetting en er moet de mogelijkheid zijn om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. De intakster heeft de mogelijkheid om een chirurgisch mondmasker dragen tijdens het gesprek.

Bij voorkeur geen kraamvisite wanneer kraamverzorgenden aanwezig is 

*Wanneer de kraamverzorgenden aanwezig is in jullie gezin is de voorkeur om geen kraamvisite te ontvangen. Hiermee voorkomen we dat het gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting. 

Hierin volgen wij de adviezen op vanuit de brancheorganisatie binnen de geboortezorg. 

Mondmasker, handschoenen, schort

*Onze kraamverzorgster werkt in principe met een mondmasker op en handschoenen en een schort aan,  als ze binnen 1,5 meter van jou, je baby en je partner zijn. 

Zorg verlenen en veilig werken garanderen

We willen graag aan al onze kraamgezinnen en hun pasgeboren baby’s zorg kunnen blijven geven. Tegelijk willen we de veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen. Daarom vragen we om deze maatregelen te respecteren.

Onze zorg bij een mogelijke besmetting

Bij een (mogelijke) coronabesmetting bij de kraamvrouw of andere leden van het gezin, bekijken we per situatie hoe we onze zorg inzetten. Er wordt in dat geval gewerkt met beschermingsmiddelen zoals mondkapje, beschermingsbril, handschoenen en een beschermend pak. De zorg bestaat dan uit maximaal 3 uur voor de noodzakelijke zorg, en verder zorg op afstand met (beeld)bellen.

Wij houden onze kraamverzorgsters volledig op de hoogte van de laatste richtlijnen en wanneer er nieuwe maatregelen getroffen worden. Bij vragen of onduidelijkheden mag je uiteraard altijd contact opnemen met ons.