Kraamzorg Novo Peri en het coronavirus - update 21-05-2021 -

Onze kraamverzorgsters staan ook in deze onzekere coronatijd voor je klaar. Uiteraard is wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Ter bescherming van onze kraamverzorgster, maar ook van jou en je gezin!

 

Het intakegesprek

*Onder de huidige omstandigheden zal het intakegesprek telefonische uitgevoerd worden, zodra de situatie het toelaat starten we weer met het intake gesprek bij je thuis.

Wees terughoudend met kraamvisite

*Vanwege de ernstige risico’s is het dringende advies om in de kraamperiode geen kraambezoek te ontvangen als onze kraamverzorgster er is. Hierin volgen we het advies van de overheid en onze brancheorganisatie Bo Geboortezorg. Buiten de werktijden van de kraamverzorgster mag er wel bezoek komen. Maar we raden je aan om hier terughoudend in te zijn en uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Mondmasker, handschoenen, schort

*Onze kraamverzorgster werkt in principe met een mondmasker op en handschoenen en een schort aan, sowieso als ze binnen 1,5 meter van jou, je baby en je partner zijn. Als de kraamverzorgende bij de bevalling aanwezig is draagt zij nog extra een beschermingsbril.

Zorg verlenen en veilig werken garanderen

We willen graag aan al onze kraamgezinnen en hun pasgeboren baby’s zorg kunnen blijven geven. Tegelijk willen we de veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen. Daarom vragen we om deze maatregelen te respecteren.

Onze zorg bij een mogelijke besmetting

Bij een (mogelijke) coronabesmetting bij de kraamvrouw of andere leden van het gezin, bekijken we per situatie hoe we onze zorg inzetten. Er wordt in dat geval gewerkt met beschermingsmiddelen zoals mondkapje, beschermingsbril, handschoenen en een beschermend pak. De zorg bestaat dan uit maximaal 3 uur voor de noodzakelijke zorg, en verder zorg op afstand met (beeld)bellen.

Wij houden onze kraamverzorgsters volledig op de hoogte van de laatste richtlijnen en wanneer er nieuwe maatregelen getroffen worden. Bij vragen of onduidelijkheden mag je uiteraard altijd contact opnemen met ons.

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!