De kraamtijd

Kraamzorg Novo Peri staat voor kwaliteitszorg. Onze kraamverzorgster geeft je in de kraamperiode alle zorg en ondersteuning die nodig is. Zij staat jullie bij tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis. Samen met de kraamverzorgster maken jullie er een fijne week van, waarop je met veel blijdschap terug kunt kijken!

Zorg voor je baby, voor jou én het hele gezin

Onze kraamverzorgster zorgt in de eerste plaats heel goed voor moeder en kind. Maar daarnaast is ze er ook voor de andere leden van het gezin. Wij vinden het heel belangrijk je echtgenoot/partner en broertjes en zusjes erbij te betrekken en te begeleiden. Tijdens de kraamtijd draagt de kraamverzorgster veel van haar kennis aan je over. Zij laat zien hoe je je kindje het beste kunt verzorgen. Ze kijkt ook samen met jou naar het gedrag van de baby. Zo leer je je kindje zo snel mogelijk kennen. Ook geeft de kraamverzorgster je tips en adviezen over je eigen gezondheid en conditie.

Je persoonlijke online zorgdossier

Natuurlijk vertelt onze kraamverzorgster niet alles in één keer. Verspreid over de kraamweek geeft ze adviezen en voorlichting die passen bij jullie eigen situatie en het moment. Dit alles registreert ze in jullie persoonlijke zorgplan. Dat is een veilige online omgeving. Al bij je inschrijving voor onze kraamzorg vind je direct je inloggegevens voor dit persoonlijke online dossier. Na de kraamweek is er de mogelijkheid om het volledig ingevulde kraamdossier te laten afdrukken, een mooi naslagwerk om nog eens terug te kijken.

Medische controles

Verder doet onze kraamverzorgster de medische controles van moeder en kind. Dagelijks registreert zij je temperatuur, polsslag, baarmoederstand, benen, borsten en eventuele hechtingen. Ook de baby wordt door haar elke dag getemperatuurd, gewogen en goed geobserveerd. Wij letten goed op de algemene conditie van je kind, de huidskleur, het poepen en plassen, de navel en het drinkgedrag.

De kraamverzorgster werkt nauw samen met de verloskundige. Als er signalen zijn dat er iets met jou of de baby aan de hand is, zal zij dit direct met jouw en met hen bespreken.

Begeleiding van de voeding

Ook de borst- of kunstvoeding wordt intensief en professioneel door onze kraamverzorgster begeleid. Hiervoor krijgen onze kraamverzorgsters regelmatig bijscholingen bij Kraamzorg Novo Peri. Zo blijft hun kennis up to date. Kraamzorg Novo Peri heeft verder een borstvoedingscoach die kan worden ingezet tijdens de kraamweek. Daarnaast werken we samen met een lactatiekundige. Indien nodig wordt ook haar hulp ingeschakeld. In veel gevallen wordt dit geheel of deels vergoed door de zorgverzekeraar.

Lichte huishoudelijke werkzaamheden

Tot de taken van onze kraamverzorgsters behoren ook lichte huishoudelijke werkzaamheden. Als u volledige zorg ontvangt, valt hieronder onder meer het bijhouden van de was voor het hele gezin, verschonen van het kraambed, schoonhouden van het sanitair waarvan de kraamvrouw gebruik maakt en het  schoonhouden van de slaapkamer en babykamer. Per dag overlegt de  kraamverzorgster met jullie wat er moet gebeuren.

Overdracht naar consultatiebureau

Onze kraamverzorgster regelt ook de overdracht naar het consultatiebureau. Zij benadert de wijkverpleegkundige voor de hielprik en de gehoortest, zodat dit tussen dag 5 en 7 zal plaatsvinden.

Is de klik er niet…?

Juist in de kraamtijd is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Klikt het niet met de kraamverzorgende, bel ons dan zo snel mogelijk. Wij zorgen dan voor vervanging door een collega die beter bij jullie past. Het is jouw kraamweek!

Wij vragen naar jullie ervaring met ons

Na je kraamweek ontvang je van ons een mail met de vraag om ons enquêteformulier in te vullen. Naar aanleiding van jou ervaringen met onze kraamzorg willen wij de kwaliteit van onze zorg bewaken en waar mogelijk verbeteren. Wij stellen het zeer op prijs als je hieraan wilt meewerken.

Ons doel is dat jullie na de kraamperiode zelfstandig en zelfverzekerd in de nieuwe gezinssituatie staan. De kraamverzorgsters van Novo Peri willen hier op een vanzelfsprekende manier bij helpen. Zo wordt jullie kraamtijd een bijzondere herinnering!

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!