Kunstvoeding

Wil of kun je geen borstvoeding geven, dan is kunstvoeding uiteraard het alternatief. Onze kraamverzorgende begeleidt je ook daarin. Zij beantwoordt je vragen en geeft je de nodige informatie. Zo krijg je voorlichting over het bereiden en het geven van de fles en het gebruik en het onderhoud van de flessen. De kraamverzorgster bepaalt in overleg met de verloskundige of het ziekenhuis hoeveel voeding jullie kindje nodig heeft. En hoe vaak er gevoed moet worden.

Nuttige tips

Het is verstandig om alvast twee flesjes aan te schaffen, met twee spenen voor de pasgeborene. Ook een flessenborstel is nodig om de flesjes schoon te maken. De kunstvoeding kan worden opgewarmd in een pannetje water (au bain-marie), in de magnetron of in de flessenwarmer. Verder:

  • Geef de baby steeds in een rustige, warme omgeving het flesje en zorg dat je  comfortabel zit.
  • Voor de hechting met de ouders is het belangrijk dat papa of mama steeds het flesje geeft (met name in het prille begin).
  • Haal maar één pak kunstvoeding in huis, misschien ga je later over op een ander soort kunstvoeding.
  • Je mag restjes kunstvoeding niet langer dan een uur bewaren of opnieuw opwarmen.
  • De voeding wordt per fles klaargemaakt. Dus niet voor 24 uur om in de koelkast te bewaren.
  • Flesjes na gebruik altijd eerst omspoelen met koud water, daarna met een sopje en de flessenborstel schoonmaken, goed drogen en bewaren op een schone, droge plaats.

Waar we voor staan

Professionele & deskundige kraamzorg

Kraamzorg op maat

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!