De kraamzorg

Wat doet een kraamverzorgster van Novo Peri precies? Je ontmoet haar meestal voor het eerst tijdens je bevalling, thuis of poliklinisch in het ziekenhuis. Zij assisteert dan de verloskundige of huisarts. Ze kan je onder andere helpen met je houdingen en ademhaling en zo jou ondersteunen tijdens je bevalling.

De kraamverzorgende let goed op jullie gezondheid

Na de bevalling let de kraamverzorgster heel goed op jullie gezondheid, die  van je baby én van jou. Zij heeft een belangrijke signaleringsfunctie. Als iets niet goed gaat, ziet en merkt zij dat. Ze komt dan meteen in actie en overlegt met jou en je verloskundige en/of huisarts.

Wij verlenen partusassistentie bij de bevalling in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Mocht je in een ander ziekenhuis gaan bevallen, dan is daar het zorgpersoneel van het ziekenhuis aanwezig om jullie te ondersteunen. Dan bel je ons zodra jullie naar huis mogen.

Eén kraamverzorgster, wij wisselen niet

Als je medisch bent bevallen in het ziekenhuis ontmoet je de kraamverzorgster voor het eerst als je thuiskomt uit het ziekenhuis. Onze kraamverzorgster bespreekt samen met jullie hoe de aankomende week er ongeveer uit gaat zien. Zij weet vanuit Novo Peri al wat je wensen en verwachtingen zijn. Je krijgt bij ons één en dezelfde kraamverzorgster gedurende je gehele kraamweek. Wij wisselen niet; wie bij de bevalling is doet ook de kraamweek.

Alles volgens de normen van KennisCentrum Kraamzorg

Onze kraamverzorgsters zijn geschoold volgens de normen van het KennisCentrum Kraamzorg (KCKZ) en geregistreerd bij datzelfde KCKZ. Ze worden continu bijgeschoold en getraind. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in ons vakgebied. Die medische zorg voor moeder en kind is de eerste prioriteit in de kraamweek.

Voorlichting, tips en adviezen

De kraamverzorgster geeft tijdens je kraamtijd heel veel voorlichting, tips en adviezen over de babyverzorging. Ze helpt je met het geven van borstvoeding en/of flesvoeding aan je kindje. De kraamverzorgster is er trouwens ook voor de andere leden van het gezin. Wij vinden het belangrijk dat ook je echtgenoot/partner en eventuele broertjes en/of zusjes betrokken worden bij de komst van de nieuwe baby. Onze kraamverzorgster begeleidt je graag om de hechting tussen jou en je kindje te bevorderen.

Een schoon kraambed en een schoon huis

De kraamverzorgster zal je vertellen dat een goede hygiëne belangrijk is ter voorkoming van infecties. Daarom verschoont zij regelmatig het kraambed en maakt ze het toilet en de badkamer dagelijks schoon. Rust is belangrijk om goed te kunnen herstellen na je bevalling. Om jou voldoende rust te geven en je tijd te geven om te genieten van je kindje, neemt de kraamverzorgster ook een aantal huishoudelijke taken over. Bijvoorbeeld het doen van de was, stoffen en stofzuigen.

Bij Novo Peri gaan we voor een onvergetelijke kraamweek waarop je met veel plezier en blijdschap terug kunt kijken!

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!