Zorgverzekering

Kraamzorg Novo Peri heeft met alle zorgverzekeraars overeenkomsten afgesloten voor het leveren van kraamzorg. Sommige zorgverzekeraars willen graag dat je je via hen aanmeldt voor kraamzorg. Je kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Of informeer ernaar bij je zorgverzekeraar.

Kraamzorg valt onder de basisverzekering

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. Dit betekent dat de kosten van de kraamzorguren, inschrijving en intake worden vergoed door je zorgverzekeraar. Wel is er een verplichte wettelijke eigen bijdrage.

De wettelijke eigen bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2024 is dit € 5,10 per uur.

Die kosten zijn voor eigen rekening. Maar ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat ook de eigen bijdrage vergoed wordt. Lees in de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering of dit ook voor jou geldt.

Extra’s bij aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering biedt ook verschillende extra’s. Zoals een vergoeding voor couveuse-nazorg en uitgestelde kraamzorg en de kosten van een borstvoedingscursus of lactatiekundig advies. Meestal krijg je bij een aanvullende zorgverzekering ook een basis-kraampakket van je zorgverzekeraar thuisgestuurd. Check de polisvoorwaarden dus goed op mogelijke extra vergoedingen.

Is er iets niet duidelijk, of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Waar we voor staan

Eén vaste
kraamverzorgster

Gegarandeerd maximaal
aantal uren kraamzorg

Een persoonlijk intake-
gesprek bij u thuis.

Zorg voor het
hele gezin!