Ervaringen

laatste nieuws

*Info avond Borstvoeding

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over, voor en door Kraamzorg Novo Peri via Facebook of natuurlijk onze Nieuws- pagina!


lees verder »Wij staan voor


*Eén kraamverzorgster tijdens     uw kraamtijd.


*Gegarandeerd maximaal aantal uren kraamzorg.


*Altijd een persoonlijk intake-   gesprek bij u thuis.


*Zorg voor het hele gezin!


Vacatures


Kraamzorg Novo Peri is op zoek naar enthousiaste en gediplomeerde kraamverzorgsters die aan de kraamgezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven! Wij bieden verschillende contractvormen aan.Kunstvoeding


Als u geen borstvoeding kunt of wilt geven, is kunstvoeding een alternatief. De kraamverzorgster respecteert deze keus en begeleid u met inzet en passie. Vragen worden beantwoord en ze geeft informatie waar nodig. Zo zal de kraamverzorgende uitleg geven over het bereiden en het geven van de fles.Over het gebruik en het onderhoud van de flessen zal de kraamverzorgster u de nodige voorlichting geven. De kraamverzorgster zal in overleg met de verloskundige, of het ziekenhuis, bepalen hoeveel voeding jullie kindje nodig heeft en hoe vaak er gevoed moet worden.
Het is verstandig om wel alvast twee flesjes aan te schaffen, met twee spenen voor de pasgeborene. Ook een flessenrager is nodig, om de flesjes schoon te maken. De kunstvoeding kan worden opgewarmd in de magnetron of in de flessenwarmer.
Enkele nuttige tips-Geef uw baby steeds in een rustige,warme omgeving het flesje en zorg dat u comfortabel zit.

-Voor de hechting met de ouders is het belangrijk dat papa of mama steeds het flesje geeft (met name in het prille begin).

-Haal maar één pak kunstvoeding in huis, misschien gaat u straks toch nog over op een ander soort kunstvoeding.

-De kunstvoeding mag gewoon met leidingwater klaargemaakt worden.

-U mag geen restjes kunstvoeding bewaren langer dan een uur, of opnieuw opwarmen.

-De voeding wordt per fles klaargemaakt en niet meer voor 24 uur om in de koelkast te     bewaren.

-Dagelijks de flessen en spenen uitkoken, voor eventueel hinderlijke kalkaanslag kan er af en toe een scheutje azijn bij, daarna wel goed omspoelen.

-Flesjes na gebruik altijd eerst omspoelen met koud water, daarna met een sopje en de flessenrager schoonmaken, goed drogen en in de koelkast bewaren.