Ervaringen

laatste nieuws

*Info avond Borstvoeding

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over, voor en door Kraamzorg Novo Peri via Facebook of natuurlijk onze Nieuws- pagina!


lees verder »Wij staan voor


*Eén kraamverzorgster tijdens     uw kraamtijd.


*Gegarandeerd maximaal aantal uren kraamzorg.


*Altijd een persoonlijk intake-   gesprek bij u thuis.


*Zorg voor het hele gezin!


Vacatures


Kraamzorg Novo Peri is op zoek naar enthousiaste en gediplomeerde kraamverzorgsters die aan de kraamgezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven! Wij bieden verschillende contractvormen aan.Borstvoeding


Borstvoeding is de beste start voor jullie baby en heeft een tal van voordelen voor moeder en kind! Dit komt omdat moedermelk, naast alle benodigde voedingsstoffen, ook antistoffen bevat die jullie baby beschermen tegen allerlei ziekten. De samenstelling van de borstvoeding is geheel afgestemd op de behoefte van jullie kindje. Naast deze belangrijke voordelen van borstvoeding zijn er nog vele op te noemen zoals:

-bevordert de hechting tussen moeder en kind
-is licht verteerbaar
-is altijd op temperatuur
-is altijd bij de hand
-is goedkoop
-is goed middel om de baby te troosten

Kortom: Borstvoeding biedt veel voordelen op allerlei gebied voor moeder en kind!

Kraamzorg Novo Peri organiseert regelmatig informatieavonden over borstvoeding en alles wat u moet weten ter voorbereiding tijdens uw zwangerschap. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
Kraamzorg Novo Peri werkt naar de 5 waarden van Baby Friendly. Dit doen wij aan de hand van ons voedingsbeleid en het (borst)voedingsbeleid van het Kenniscentrum Kraamzorg. Al onze kraamverzorgsters werken middels dit beleid. Uiteraard is dit beleid ook voor cliënten en samenwerking- partners op aanvraag altijd toegankelijk.

De 5 standaarden van Baby Friendly

Standaard 1:beleid, scholing, prenatale voorlichting en ketenzorg
Een gecertificeerde organisatie heeft in beleid vastgelegd dat extra aandacht wordt gegeven aan voeding voor een baby in de eerste twee jaar. Medewerkers zijn geschoold zodat ze ouders goed kunnen begeleiden bij het voeden van hun baby en kind tot twee jaar. De organisatie leeft de WHO-code na. Ouders krijgen van de Organisatie reclamevrije informatie over de bevalling en het voeden van de baby, zodat zij op grond van neutrale en feitelijke informatie kunnen kiezen hoe zij willen bevallen en hoe zij hun kind willen voeden. De gecertificeerde organisatie zorgt voor een goede overdracht naar andere zorgverleners en verwijst naar moeder- of babygroepen.

Standaard 2 : goede start
De baby mag in een gecertificeerde organisatie direct na de geboorte bloot op de huid van de moeder liggen. Dit huidcontact duurt minstens een uur. Ondertussen laat de zorgverlener zien wanneer de baby aan een voeding toe is. Als ouder willen, krijgen zij hulp bij de eerste voeding.

Standaard 3: informatie en praktijk van het voeden
Ouders krijgen van de gecertificeerde organisatie uitleg over wat de baby nodig heeft, zoals over voeding op verzoek en over het dichtbij houden van de baby. De organisatie leert ouders hoe zij de baby kunnen aanleggen of de melk kunnen afkolven, zodat de borstvoeding kan worden voortgezet als moeder en baby gescheiden zijn. Wanneer ouders kiezen voor het voeden met de fles, leert de organisatie hun hoe zij dat het beste kunnen doen. Ook krijgen ouders informatie over de normale groei en ontwikkeling van de baby.

Standaard 4 : bijvoeding en voeding voor het oudere kind
Ouders krijgen informatie over medisch geïndiceerde bijvoeding en het starten met vaste voeding zodat zij geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Standaard 5 : hechting en zeggenschap
Ouders krijgen hulp en informatie bij het opbouwen van een goede band met hun baby, tijdens de zwangerschap en daarna. Daarnaast zorgt de organisatie ervoor dat ouders op een dusdanige wijze geïnformeerd zijn over de verzorging en behandeling van hun kind, dat zij op basis daarvan beslissingen kunnen nemen.

In Nederland zijn meerdere organisaties actief die zich inzetten voor borstvoeding. Deze organisaties werken voornamelijk met vrijwilligers die ruimschoots ervaring hebben met het geven van borstvoeding. Daarnaast zijn ze ook geschoold om op allerlei borstvoedingsvragen antwoord te kunnen geven. 


Hieronder vindt u verschillende adressen van deze organisaties.

 
Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen

La Leche League

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Het borstvoedingsforum

Het moedermelknetwerk

U kunt bij Kraamzorg Novo Peri de elektrische Medela borstkolf Symfonie huren, zodat als het nodig mocht zijn, er direct gestart kan worden met kolven. De kraamverzorgster heeft de benodigde Medela producten, die u er zelf bij moet kopen in verband met de hygiëne, ook bij zich.De producten die u zelf aan heeft moeten schaffen, dient u aan de kraamverzorgster te betalen.

De Medela borstkolf Symfonie is bijzonder geschikt om de borstvoeding productie op gang te brengen en in stand te houden.

Mocht na de kraamperiode de kolf nog nodig zijn dan kunt u deze ook huren bij ons, de kosten voor het gebruik van de kolf zijn € 2,50 per dag.De borg bedraagt € 100,= (dit ontvangt u weer terug als de kolf in goede staat terug gebracht wordt).

Kraamzorg Novo Peri heeft ook allerlei aanverwante borstvoeding producten die u rechtstreeks bij ons kunt aanschaffen. Onze kraamverzorgsters hebben bij hun uitrusting standaard meerdere producten bij zich, die zo nodig aangeschaft kunnen worden.

Wij hebben een samenwerkingsverband met een lactatiekundige, zij kan indien nodig ingeschakeld worden bij borstvoedingsproblemen.