Ervaringen

laatste nieuws

*Info avond Borstvoeding

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over, voor en door Kraamzorg Novo Peri via Facebook of natuurlijk onze Nieuws- pagina!


lees verder »Wij staan voor


*Eén kraamverzorgster tijdens     uw kraamtijd.


*Gegarandeerd maximaal aantal uren kraamzorg.


*Altijd een persoonlijk intake-   gesprek bij u thuis.


*Zorg voor het hele gezin!


Vacatures


Kraamzorg Novo Peri is op zoek naar enthousiaste en gediplomeerde kraamverzorgsters die aan de kraamgezinnen een prachtige en onvergetelijke start willen geven! Wij bieden verschillende contractvormen aan.De Bevalling


In de meeste gevallen mag u zelf kiezen waar u wilt bevallen; thuis of in het ziekenhuis. Soms moet u in het ziekenhuis bevallen, er is dan sprake van een zogenaamde medische indicatie, vaak wordt u dan al begeleid door een gynaecoloog.


Als u thuis wilt – en kunt –bevallen, zal de verloskundige de bevalling begeleiden. De verloskundige zal tijdig aangeven wanneer de kraamverzorgster gebeld moet worden. De taak van de kraamverzorgster tijdens de bevalling is vooral een ondersteunende. Zij zal er voor zorgen dat alles klaar staat voor de bevalling, creëert rust en ondersteunt u bij het opvangen van de weeën. Ook assisteert zij de verloskundige tijdens de bevalling. Na de bevalling zal de kraamverzorgster u en de baby verzorgen, u helpen met de eerste voeding en de kraamkamer opruimen, zodat jullie kunnen genieten van de eerste bijzondere momenten samen met jullie kindje!


Gaat u in het ziekenhuis bevallen, dan maakt het verschil of dit poliklinisch (vrijwillig) is, of op medische indicatie. Een poliklinische bevalling is eigenlijk een verplaatste thuisbevalling, u zult dan het eerste deel van de ontsluitingsfase thuis doen en de verloskundige zal aangeven wanneer u naar het ziekenhuis toe dient te gaan. Zij zal met u meegaan en de bevalling zal in het ziekenhuis plaatsvinden, met assistentie van de verpleegkundigen van het ziekenhuis. Als alles goed gaat, mogen jullie vaak na ongeveer vier uur weer naar huis toe.


Bij de bevalling op medische indicatie zal de gynaecoloog de bevalling begeleiden, vaak zijn de zwangerschapscontroles dan ook door de gynaecoloog gedaan. Dan is het van belang om een verloskundige de medische begeleiding van het kraambed te laten doen. Het is raadzaam om dit al tijdens de zwangerschap te regelen.


Voor alle scenario’s geldt: zodra de bevalling zich aandient, laat het ons weten, ook al heeft u ons nog niet direct nodig. Wij kunnen dan al de nodige voorbereidingen treffen, door bijvoorbeeld de kraamverzorgster in te lichten die voor assistentie stand-by staat. Zij staat dan al startklaar wanneer de verloskundige ons belt voor assistentie bij de thuisbevalling. 


Ook vinden wij het fijn om te weten dat uw bevalling begonnen is indien u in het ziekenhuis gaat bevallen, want zodra u weet wanneer u naar huis toe mag, belt u Kraamzorg Novo Peri, en zorgen wij ervoor dat de kraamverzorgster bij u is op het afgesproken tijdstip. Mocht u onverhoopt ‘s avonds uit het ziekenhuis thuiskomen, dan zorgen wij altijd voor opstartzorg: dit is de eerste zorg thuis voor de nacht, zodat u met een goed gevoel en de informatie die u nodig heeft de eerste nacht thuis kunt doorbrengen!Tijdens het intake gesprek ontvangt u van ons een handig kaartje met daarop alle belangrijke nummers voor als u gaat bevallen, handig om deze in uw telefoon op te slaan!


Enkele Tips


*Zorg dat u vanaf 37 weken een ziekenhuiskoffertje klaar hebt staan met de benodigde spulletjes, voor het geval u plots naar het ziekenhuis toe moet( zie de inventarislijst voor de benodigdheden).

*Zorg dat u vanaf 37 weken het kraampakket in huis heeft, ook indien u in het ziekenhuis gaat bevallen. Dit kunt u vaak gratis verkrijgen bij uw zorgverzekeraar, of u kunt het kopen bij de apotheek of drogist.

*Zorg dat u vanaf 37 weken uw bed verhoogd heeft naar 80 cm werkhoogte, ook als u in het ziekenhuis gaat bevallen. De kraamverzorgster mag anders geen zorg aan u verlenen.